Bart & Jacolien van kaasboerderij Gein Genoegen

Een stap op het erf van Bart en Jacolien en wij waren meteen verkocht. De echte authentieke boerderijsfeer past precies bij de waarden van de Firma Kaas. Dit in combinatie met de liefde die het koppel stopt in het kaas maken maakt het helemaal af. Boerderij Gein Genoegen ligt aan het prachtige oer Hollandse riviertje Het Gein, in Abcoude.

Hoewel Bart en Jacolien beiden op een melkveebedrijf zijn opgegroeid, hebben ze pas later de stap gezet naar een eigen boerderij. Eerst met het idee melkvee te houden maar al snel kwam daar het kaas maken bij. Hiervoor hebben ze de inventaris overgenomen van een kaasboerderij in de buurt die ging stoppen.

Deze boer en boerin hebben Jacolien het ambacht geleerd. En ja dat kost tijd want met boerenkaas maken is het zo: er moet voortdurend worden bijgestuurd in het proces want de melk is elke dag weer anders.

Benieuwd? Fiets gerust een keertje langs en word verliefd op dit stukje Hollandse trots. Vergeet vooral niet een stukje te bestellen voor de echte smaak van boerenkaas.

kies een kaas van Bart & Jacolien

Bekijk de boerderij van Bart & Jacolien