Jan & Thera van kaasboerderij Kuiper

Kaasboerderij Kuiper wordt gerund door Jan en Thera. Hun mooie bedrijf ligt in de weidse Alblasserwaard, een prachtig gebied met veel historie. Vroeger woonden alle boeren in deze streek in het dorp. Ook Jan. Hij woonde met vier generaties op één boerderij, bijna tegen de kerk aan. Elke boer had smalle percelen achter zijn boerderij die drie kilometer lang waren. Dit was wat onhandig, dus op een gegeven moment hebben zijn ouders een nieuwe boerderij gebouwd, buiten het dorp.

De familie Kuiper houdt al zes generaties lang melkvee, maar Jan is de eerste generatie die ook kaas maakt. Of eigenlijk moeten we Thera zeggen; het kaasmaken is haar domein. Jan zorgt voor de koeien en kan daar eindeloos over vertellen. Zo horen we dat ze wel 16 uur per dag slapen, liggend met de kop omhoog en ogen open. Ze eten zo’n zes uur per dag en de overige twee uur zijn de dames aan het socializen, een beetje kletsen dus met de buurvrouw.

Thera staat bekend om haar heerlijke 30+ boerenkaas, die minder vet is dan gewone boerenkaas. Toch is hij nog steeds romig en smaakvol. Kruidenkaas is haar andere specialiteit. Lekker voor bij de borrel of op de boterham!

kies een kaas van Jan & Thera

Bekijk de boerderij van Jan & Thera

hier komt je kaas vandaan