Cock & Pieter van Boerderij Verweij

In 1978 zijn Cor en Janna (onze vader en moeder) begonnen met kaasmaken op Kaasboerderij Verweij. Later hebben hun drie zoons Cock, Pieter en Jaco het ambacht overgenomen. Pieter is chef kaasmaken, Cock ontfermt zich over de koeien en Jaco is de man van de techniek. Een ideale combinatie dus.

Wanneer we het erf oplopen valt ons oog op iets bijzonders: een bordje met ‘skybox’. Zijn we wel op het juiste adres? Een skybox op een boerderij? ‘Jazeker’, zegt Pieter. ‘Vanuit de skybox, ofwel de kantine, kan iedereen de koeien zien, 320 stuks.’ Een enorme hoeveelheid bij elkaar en ze hebben het er duidelijk prima naar hun zin.

De dames hebben een eigen bed, een fijne zachte koeienmatras. En als ze kriebel hebben, biedt een massageborstel uitkomst. Deze is dan ook constant in gebruik; de dames vinden het heerlijk. Zo’n borstel willen wij ook wel thuis!

Kaasboerderij Verweij maakt op een iets andere wijze kaas dan onze andere boeren. Het is geen boerenkaas, maar kaas van de boerderij’. Waarom? Omdat Pieter de melk licht verwarmt voordat deze het vat in gaat (‘thermiseren’ heet dit). Dit geeft de kaas een constantere smaak dan boerenkaas, maar nog steeds even krachtig en romig. Net zo heerlijk dus! Wij vinden de oude kaas het lekkerst. Welke is jouw favoriet?

kies een kaas van Cock & Pieter

Bekijk de boerderij van Cock & Pieter

en hier maken ze je kaas