Wijnand & Claudia – Boerderij Witte Welle

Wijnand en Claudia waren een logische keuze voor ons. Het koppel maakt waanzinnige kazen in Montfoort, waar de koeien meer dan genoeg ruimte hebben om te grazen in de rijke polderweide. De naam van de kaasboerderij is afgeleid van ‘Wel’ en/of ‘Welle’, wat zoveel als ‘bron’ of ‘stroom’ betekent. Daarnaast heet de familie De Wit en een combinatie was snel gemaakt.

Wijnand heeft de boerderij overgenomen van zijn ouders. Hij vertelt ons met trots dat zijn  moeder nog regelmatig op de boerderij te vinden is. Ze vindt het nog veel te leuk om mee te werken in de kaasmakerij en doet dit met dezelfde passie als vroeger.

Wanneer je op De Witte Welle aankomt, maakt alles een hypermoderne indruk. Maar vergis je niet. Hier wordt nog steeds kaas gemaakt van romige, rauwe melk, volgens origineel recept. De melk komt, uiteraard, van hun eigen koeien en dat geeft die volle, rijke smaak. We hebben de lekkerste kazen van Wijnand en Claudia geselecteerd. Welke is jouw favoriet?

kies een kaas van Wijnand & Claudia

Bekijk de boerderij van Wijnand & Claudia

hier wordt je kaas gemaakt